Интериорно проектиране

Изготвяне на триизмерен интериорен проект с фотореалистична визия Ви дава възможност да видите как реално би изглеждал Ващият дом, офис, заведение и др.
Ние изготвяме своите предложения за дизайна, цветовите решения, щорите, пердетата, мебелите, текстила, осветлението и всички други детайли, свързани с общата визия на обекта. Така ще видите нещата в цялост и ще си ги представите нагледно. Обсъждаме ги, за да решим какво да остане и какво може да променим. В крайна сметка стигаме до вариант, който е точно за Вас. По време на целия процес Вие гледате мостри на материалите. Всяко нещо, което залагаме в идейния проект е действително, ние знаем как да го направим или от къде да се закупи. Това е изключително важно, за да може да гарантираме, че този проект ще бъде реализиран.
Цената за интериорно проектиране варира в диапазона 45-60лв за квадратен метър, като се взима под внимание чистата(светла) квадратура. Цената зависи от конкретния проект и за всеки обект тя е строго индивидуална. Същото се касае и за сроковете на изпълнение. Уточняване относно цените и срока на изпълнение се прави след предоставяне на нужната информация - архитектурни подложки, скици, размери, насоченост, изисквания и др.


По-долу са изброени стъпките, които следват процеса на интериорно проектиране:


1. Работна среща с възложителя на обекта за уточняване подробности около заданието и изготвяне на оферта за интериорно проектиране.

2. Заснемане реалните размери на съществуващите помещения, които ще се проектират.

3. Изготвяне на двуизмерен и триизмерен дигитален модел на жилището с реалните /съществуващи/ размери.

4. Изготвяне на примерни идейни разпределения в двуизмерен план и съгласуването им с възложителя по зони и функции, уточняване на евентуални корекции в електроинсталациите и ВиК, уточняване на подови настилки, декоративни мазилки, бои, тапети, други материали и специфични изисквания.

5. Изготвяне на триизмерен интериорен проект с фотореалистична визия и събеседване с възложителя за евентуални корекции и цветови комбинации, уточняване на мебелировката която ще се закупува и тази, която ще се изработва по поръчка.

6. Завършване на интериорния проект - цветни изображения, представени на цифров и хартиен носител; конструктивни чертежи на детайлите, които ще се изработват по поръчка; спецификация на материалите, чертежи на промените по ВиК и електроинсталации.

След като сме уточнили с Вас идейния проект ние ще Ви предложим работен проект.

Изготвяне на работен проект
Работният проект се състой от следните части, подробно описани по-надолу:

Чертежи за точното позициониране на електро инсталацията
Видът и положението на изводи на контакти са много важни, за да може всеки извод да е на правилното място за реализирането на проекта. Не впоследствие да се окаже, че таблата на леглото закрива контакта и няма как да се включи нощна лампа или че няма контакт на необходимото място.

Чертежи с позициониране на ВиК инсталация
Точно позициониране на изводи за топла, студена вода, мръсни канали, изводи за бойлер и т.н. Една от често правените грешки е да се изкара вода и мръсен канал зад самата съдомиялна за вграждане. Това води до неприятности при последващото монтиране на мебелите. ВИК специалистът няма защо да мисли за хората след него, той не е обвързан с тях. Вие не сте му казали какво точно и как го искате и съответно той го прави така, както знае и му е удобно. Това се опитваме да избегнем с направата на работни проекти, защото нашата цел е да е удобно на Вас.

Чертеж с позициониране и избор на конкретни осветителни тела
Чертежи за точното позициониране на осветителни тела. Определяне на модел и вид на телата. Избор на конкретни модели от конкретни производители. План за това къде да бъдат ключовете към лампите, от къде какво да се пали, дали да бъде с или без димер и т.н.

Чертежи за детайли от гипсокартон
Ако имате заложени такива в идейния проект, ние ще изготвим планове и чертежи с размери, разрези на детайли и всичко необходимо, за да бъдат направени и осъществени нещата по проект.
Чертеж с план на настилки
Избор на конкретни материали. Точни квадратури на необходимите количества. За да гарантираме максимално съвпадения на проект с изпълнение, ще изберем конкретен модел настилка. Ще съобразим избора си с изискванията Ви за ценова категория, както и ще Ви препоръчаме най-подходящата за Вас. Ще Ви разясним разликите между различните модели, фирми и материали, за да можем да направим най-правилния избор.
Разгъвки на стени със специфична обработка или детайли
Това е една особено важна точка от работния проект, която обединява и детайлизира много от предходните. За да може при изработката и реализацията всички детайли да съвпаднат, се правят разгъвки на всяка една от стените на обекта. Наслагват се всички видими полета - мебели, облицовки, окачени тавани, контакти и ключове, изводи за слаботокова инсталация, радиатори и др. Показват се специфични обработки на стените и всичко се оразмерява, за да се види как се наслагват детайлите един спрямо друг.

Чертежи на мебели
Във всяко едно жилище се налага малка или по-голяма част от мебелите да бъде направена по поръчка. Или мястото е специфично или на пазара не може да бъде намерено изделието, което удовлетворява всички поставени от клиента изисквания. Поради тази причина част от услугата, която предлагаме, е проектирането на мебелите. Ще Ви предадем чертежи, по който мебелите Ви да могат да бъдат направени. Чертежи на мебели – в това число визия и цена на готови продукти, заложени във визията на проекта – столове, маси, мека мебел, щори, пердета, сенници и др.

5 5

Работно време:

от понеделник до петък 10.00 до 18.00 часа

През седмицата след 18.00 с допълнителна уговорка

Събота с допълнителна уговорка

гр. София 1113
жк Гео Милев, Слатина
ул. Прелом (Асен Халачев) №2

Copyleft 2014 IVN-GROUP.COM Ай Ви Ен Груп ЕООД Груп Google +